lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kapteeni Picardin sairausloma


Suurimmatkin sankarit väsähtävät joskus. Harmittaa, etten tajunnut valokuvata tätä herraa elämänsä kunnossa, mutta julkaistaan hänet nyt kuitenkin.

Kävi näin: Pienintämme odotellessa totesimme, että auto olisi hyvä päivittää tilavampaan. Muutaman kuukauden odysseian jälkeen päädyimme lopulta Toyota Versoon, joka on ihan kelpo menopeli ja mukavan muunneltana, mutta eihän se nyt mikään sulavuuden tai virtaviivaisuuden synonyymi ole. On se kuitenkin tyylikkään metallin- tai avaruusaluksenharmaa, joten ajattelin ilahduttaa puolisoani miehekkäällä ja ylevällä avaimenperällä. No kukas olisi tarpeeksi arvollinen uljaan aluksemme peräsimeen? Kapteeni Jean-Luc Picard tietenkin!

Jean-Luc valmistui illassa kaikenlaisesta sopivanvärisestä, mitä nyt sattui koreissa odottamaan. Hänen univormunsa alaosa on ainakin Novitan Tennesseetä, yläosaan taas pääsi juhlallinen silkkijämä. Uljas kalju saattaa olla Marks&Kattensin ekopuuvillaa. Ukon malli luotiin tehdessä. Erityiset sävärit sain kapteenin kulmakarvojen kirjomisesta. Ken tietää Patrick Stewardin, tunnistanee hänen sarjakuvakulmansa.


Olen vähän kulmakarvafriikki. Upeimmat on tietenkin sir Sean Connerylla.

Yhtä kaikki, mieheni ilahtui lahjasta kovasti, ja vitsi meni niinkin pitkälle, että avaimia kysellessä kumpikin kuulutti pian Jean-Lucia. Kulutus alkoi hiljalleen näkyä Picardin tuhertuvassa naamassa ja viimein napsahti avainlenkki poikki. Nyt piti lääkintäupseerin tehdä interventio ja määrätä kapteeni sairauslomalle. Esikoisemme kylvetti hänet huolellisesti, ja heitin hänet siltikin - ja silkistä huolimatta - koneeseen. Naama vaaleni, mutta nukkaa jäi, mielestäni enemmän kuin langan laatu antaisi olettaa. Toisaalta, kuten mieheni sanoisi, "Jean-Luc on mies, eikä mikään marjanpoimija", joten tuohan tuo käytön jälki tietynlaista katu-uskottavuutta. Lenkki pitäisi vielä korjata, jotta saadaan kapteeni takaisin komentosillalle.

Tällä mallilla voisi tehdä kyllä lisääkin tyyppejä. Kotiavaimetkin ovat aika usein hukassa, kukas niitä parhaiten vartioisi?

Kurssi kohti kevättä, poimu 7.
Make it so.

2 kommenttia:

  1. Tämä on hauska! Hyvää kevään odotusta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tekeminen hymyilytti kovasti. Aurinkoisia kevätpäiviä sinnekin!

    VastaaPoista