tiistai 8. maaliskuuta 2011

Aika kiinalainen juttu


Meillä oli viime syksynä öljyvärimaalauskurssin aiheena kiinalaiset merkit ja symbolit. Meikälikka on sikäläisessä astrologiassa lohikäärme, joten tätä ei tarvinnut kauaa arpoa. Luonnossa teos on aika iso, 50x100 cm, kuten otuksen arvolle sopiikin. Tällä hetkellä se partioi olohuoneessamme, mutta kärkkyy sopivaa tilaisuutta muuttaa ison pojan seinälle. Vielä viisivuotiaamme pitää sitä liian hurjana, vaikka vakuuttelimme, että kiinalaiset lohikäärmeet ovat hyviksiä. Kurssikavereiden kannustamana kyllä päätin, että tämä lohhari lähtee aikanaan esiliinaksi, kun nuorukainen lentää pesästä.

Signeerasin työn itse asiassa vasta tänään. Nurkassa lukee Orvokki, mitäpäs muutakaan. Kalligrafisista ansioista emme tässä nyt puhu; oli riittävän työn takana löytää ja varmistaa nuo kirjoitusmerkit.

Ihan kuriositeettina: perheessämme on myös hevonen, kukko, rotta ja tiikeri. Porukan ainon mielikuvitusolennon kuuluukin välillä leijuskella maailmojen välissä, heh. Huomenna lähden taas vaihteeksi maalaamaan - tällä kertaa jotain ihan muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti