lauantai 16. huhtikuuta 2011

Paistaa se päivä Dagobahiinkin


Tällä viikolla istahdin nietosten alta paljastuneelle puistonpenkille ihmettelemään leikkipuiston ja entisen pulkkamäen väliin ilmestynyttä sorsalampea. Sulavedet ovat vallanneet monia lenkkipolkuja ja viimevuotinen nurmikko huohottaa monin paikoin homehtuneena. Steriilinkirpakan talven jälkeen huhtikuun karu tuoksu yskittää. Tuli mieleeni Dagobah, Tähtien sodan syrjäinen suoplaneetta, jolla piileskelee legendaarinen Yoda.



Kuinka ollakaan, edellisestä projektista jäi jäljelle juuri Yodan verran vihreää puuvillakashmiria, jossa on aavistuksen pörröinen tuntuma, juuri uskottava 900-vuotiaalle jedimestarille. Maanläheisen värinen tunika on muinainen alpakanjäänne, joka sai viimein arvoisensa käyttökohteen. Yoda muotoutui parin elokuvan ohessa puhtaalta fiilispohjalta ja näpertäjänsä hihitellessä.



Koska myönnän, että pelkkä leikkipuistossa jäpittäminen on ajoittain tylsää, päätin viedä päivänsankarin omaan elementtiinsä seurailemaan Dagobahin heräilemistä ja muistelemaan, koska viimeksi on nähty yhtä pitkä ja luminen talvi tai myöhästynyt kevät. Lähistöllä leikki-ikäinen laski innolla liukumäkeä ja Yoda tarkasteli reviiriään. Minne se X-wing nyt putosikaan?



Olen aika ylpeä hänen ryhdikkään uljaista korvistaan, jotka vaativat pari kokeilua. Jalkojakin piti hiukan säätää. Vaikuttaa siltä, että yksi kunnianarvoisista varpaista on hieman vinossa ja turvonnut - ehkäpä nuori Skywalker on pudottanut opettajansa sen päälle, mutta Yoda ei valita. Pikemminkin hän hykertelee, hiukan nyrjähtäneesti, mutta aliarvioida sinun häntä pidä ei!

Meillä Yoda tulee vartioimaan Mummolan avaimia. Se on arvokas tehtävä, sukupolvien viisauksien vaaliminen.

Yodan omalla viisaudella olisi paljon käyttöä meidänkin galaksissamme näinä päivinä: "Do not try. Do. Or do not."

3 kommenttia: