lauantai 16. heinäkuuta 2011

Ja ne yöt ovat kirjavat

Pitkään olen vieroksunut liukuvärjättyjä lankoja. Vaikka värit olisivat kauniit - ja usein ovat - neulepinnasta tulee useimmiten levoton. (Todettakoon tähän väliin kuitenkin, että itsestään kirjoutuvista novitalaisista saa ihastuttavia villasukkia. Meillä päin niitä neulovat toistaiseksi isoäidit.) Olen käyttänyt hillitysti sävyä vaihtavia ja raidoittuvia lankoja, jotka aiheuttavat päänvaivaa värien kohdistuksessa, ja lopulta epämääräiset pikku ylijäämäkerät täyttävät korini, laatikkoni, pussukkani, kaikki jemmani. Niinpä olen ollut rajoitetulla lankadieetillä.

Kävi sitten niin, että näytin kotikaupungissani vierailevalle ystävättärelleni lempilankaliikettäni, ihan viattomasti vain, ja siellä ne hymyilivät minulle hyllystään, Schachenmayrin Cotton Bamboo Batikit. Mustaa, vaaleanpunaista ja keltaista samassa kerässä! Kätöseen sai vielä näppärän kesäisen pitsineuleohjeen Kauneimmista käsitöistä (kesä 2011), ettei jäänyt marinoitumisvaaraakaan.

Hiukan epävarmuutta koin alusta pitäen. En oikein osaa neuloa itselleni. Ellei malli mene pieleen, niin sitten koko. Cotton Bamboo Batikin katu-uskottava väristö vietteli kokeilemaan jälleen kerran. Olisipahan väkerrettävää hiekkalaatikon reunalla.

No, tämmöinen taikaviitta valmistui juhannuksena:


Joo, taas ollaan leikkipuistossa. Tällä kertaa Kankaanpäässä. Kuvat otti paikallinen ystävätär, kiitokset hänelle.


Kyllä, bambuisen pehmeässä neulepinnassa on tarpeeksi kitkaa pitämään paita suurin piirtein päällä, kun pitää pyydystää pieni ihminen pulasta. Toimii tarpeeksi.


Malli oli kiitettävän helppo ja nopea; kaksi kappaletta ja neljä ommeltavaa saumaa. Projektin pieni haaste piili siinä, ettei langan koko väriskaala suinkaan mahtunut yhteen kerään. Takakappaleen hihoissa vielä luulin kohdistaneeni värit symmetrisesti, mutta sen jälkeen en edes yittänyt. Tämä olkoon työn trenditietoinen puheenvuoro, eikö niin?



Kyllä minä tätä kehtaan käyttää. Onhan se kirjava kuin suomalainen sielunmaisema, mutta siksi helppo yhdistää alaosaan kuin alaosaan. Neule laskeutuu armollisesti, ja materiaali hengittää hyvin ja on pehmeä iholla. Ei kun uusiin seikkailuihin!

3 kommenttia:

  1. Ihana neule! Malli on kaunis ja erilainen ja langan väriyhdistelmät on yllättävät, mutta tosi toimivat :)

    VastaaPoista
  2. Siitähän tuli hiano! Samaa mieltä kuin Inkakin, että nuo yllättävät väriyhdistelmät toimivat mainiosti.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset! Värikylläisyys tosiaan hiukan epäilytti maaliin saakka, mutta eipähän erotu ihan jokainen tahra, joka pienistä sormista tarttuu. Kyllä ne väriensuunnittelijat vain tietävät!

    VastaaPoista